Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο... ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 αποτέλεσαν μια πολιτική ταφόπλακα για τον νυν πρωθυπουργό, από την οποία δεν κατάφερε να σηκωθεί, παρά μόνο με τη μεσολάβηση μιας... γεμάτης δεκαετίας.
Τότε έδινε μεγάλο και ανεπιτυχή (όπως αποδείχθηκε τελικά) αγώνα για την κοινοβουλευτική επιβίωση του "παιδιού" του, της Πολιτικής Άνοιξης.
Μαζί του σε αυτό τον αγώνα είχε τον

(διακρινόμενο δεξιά στη φωτογραφία αρχείου) ηθοποιό Χρήστο Πολίτη, τον οποίο είχε τοποθετήσει και στην 4η θέση του συνδυασμού Επικρατείας του κόμματός του.
Οι δύο άνδρες βρέθηκαν μαζί σε αρκετές από τις προεκλογικές περιοδίες και σε μία εξ' αυτών έκατσαν για να ξαποστάσουν στο καφενείο ενός ημι-ορεινού χωριού των Σερρών.
Ο καφετζής μόλις είδε τον επιφανή πολιτικό αρχηγό να μπαίνει στο μαγαζί του, έσπευσε δίπλα του για να τον χαιρετήσει και να τον περιποιηθεί. Ελληνικό καφέ παρήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς και κάτι αντίστοιχο οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού που κάθονταν δίπλα του. Όταν έφτασε η παραγγελία στον δημοφιλή ηθοποιό εκείνος ζήτησε... espresso, λέξη που είναι αμφίβολο αν είχε ξανακουστεί στο συγκεκριμένο χωριό. Αναφερόμαστε, μη λησμονείτε, σε μια περίοδο πριν από 16 χρόνια και βάλε...
Εκνευρισμένος τότε, ο καφετζής απευθύνθηκε εκ νέου στον Χρ. Πολίτη και του είπε με απαξιωτικό ύφος: "Αυτά τα πράγματα Γιάγκο Δράκο να πας να τα ζητήσεις από τους υποτακτικούς σου"!
Πληροφορούμε τους πιο νέους σε ηλικία αναγνώστες οτι Γιάγκος Δράκος ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του ANT1 "Λάμψη" και τον πρωταγωνιστικό αυτό ρόλο κρατούσε ο συνομιλητής του συμπαθητικού καφετζή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου