Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΔΙ' ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παρουσίας ανηλίκων στις κινηματογραφικές αίθουσες κατά την προβολή ταινιών ασέμνου περιοχομένου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
 «Δια νέου νόμου ορίζεται ότι τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι ενός έτους και χρηματικήν ποινήν μέχρι 20.000 μεταλλικών δραχμών ο
ιδιοκτήτης, ο διευθυντής και ο εντεταλμένος με τον έλεγχον της εισόδου υπάλληλος, εις περίπτωσιν κατά την οποίαν ήθελον εκ δόλου ή αμελείας επιτρέψει την είσοδον εις ανήλικον, ενώ προβάλλεται ακατάλληλος ταινία».
Αλλά τα μέλη του οργάνου δεν σταμάτησαν εκεί. Διεύρυναν την τιμωρία και προς γονείς και κηδεμόνες: «Δι’ ετέρων διατάξεων τιμωρείται με ποινή φυλακίσεως μέχρι εξ μηνών, ο έχων την εποπτείαν του ανηλίκου εφ’ όσον επέτρεψεν εις τούτον την παρακολούθησιν ακαταλλήλου ταινίας».
Για αποφυγή παρεξηγήσεων πρόκειται για απόφαση που ελήφθη πριν από 46 χρόνια, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 1967, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα Κόλλια, υπουργό Προεδρίας τον συνταγματάρχη Παπαδόπουλο, υπουργό Εσωτερικών τον ταξίαρχο Παττακό και υπουργό Συντονισμού τον συνταγματάρχη Μακαρέζο.

8 σχόλια:

  1. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΝΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τότε υπήρχαν, κόμμα, τόνοι, άνω και κάτω τελείες αγαπητέ ανώνυμε!!!
      Αφού σ'αρέσει τόσο πολύ το παλιό σύστημα!
      Ξέρεις καν ορθογραφία και κάθεσαι και καμαρώνεις για τα παλαιά;;;;;;;
      χαχαχαχαχαχαχαχαααααααααα

      Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2012 9:59 π.μ.

    Ναι, τότε που ο Παπαδόπουλος έκανε ειδικό νόμο για την πάρτη του, για να μπορέσει να παντρευτεί την μέχρι πρότινος γκόμενα και γραμματέα του Δέσποινα. Μικρέ, αυτά περί ντροπής πέστα εκεί που σε παίρνει, σε κάνα πιτσιρίκι μπας και το βάλεις στο κομμά (κώμα καλύτερα). Άντε μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nai ayto se piraxe omalakaAdreas poy dielyse thn oikogeneia toy kai pantreytike thn allh??????ti exeis na mas peis,alla anikis stoys aristeristes
    poy den exete axies ,kai gia na kamoyflareste bazete ton titlo "proodeytikoi"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, ότι δεν κατάλαβες, τι έγραψε ο προηγούμενος, είναι αυτονόητο, με τα μυαλά που κουβαλάς. Σ' το ξαναγράφω, μπας και το καταλάβεις.
      Ο άχρηστος έφτιαξε ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΟ αυτόματου διαζυγίου ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ που ίσχυσε κάποια 24ωρα. Κι εσύ απαντάς "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"!!!

      Διαγραφή
    2. Φασιστόνι τράβα στον μελιγαλά σου να πιεις καμιά πρέζα, γερμανοτσολιά στόκε.

      Διαγραφή
  4. Ο Αντρέας δεν είπε ποτέ πως δεν ήταν γυναίκας. Άλλοι μας το έπαιζαν πατρις θρησκεία οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμαρα δεν έχουν ανάγκη να βλέπουν γυμνά κλπ σήμερα και κυκλοφορούν ημίγυμνες στους δρόμους και γδύνονται μόνες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή