Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

(Από το http://trompagr.blogspot.com/2008/02/blog-post_17.html )
Οκτώβριος του 1981. Ο λαός ετόιμάζεται να στείλει την δεξιά οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όταν μια νέα πολιτική δύναμη αναδύεται στην Ηλεία: ο ανεξάρτητος υποψήφιος Παναγιώτης Μπρης, ο Βαλέσα της Ηλείας, κατάφερε να επικοινωνήσει με τη διάχυτη λαϊκή ενεργοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση


των ημέρών. Το παρόν τεκμήριο καταγράφει σε 56 σελίδες την προεκλογική περιοδεία του Παναγιώτη Μπρη στην Ηλεία, τις ομιλίες στους κύριους σταθμούς της και τις διεργασίες στο χώρο των ανεξαρτήτων υποψηφίων του νομού. Το έργο αποτελεί προϊόν του Γεωργίου Κοσμόπουλου-Σωκράτη, ο οποίος συνόδευσε τον Μπρη στην περιοδεία του, κατέγραψε τις δημόσιες τοποθετήσεις του και αποτύπωσε σε πολυάριθμες φωτογραφίες τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά.
Σημειώνουμε, ότι ο Παναγιώτης Μπρης συγκέντρωσε συνολικά 106 ψήφους, αποτυγχάνοντας να υπερβεί τις 122 που συγκένρωσε το ψηφοδέλτιο της Επαναστατικής Αριστεράς ( πρόκειται για τη γνωστή συμμαχία ΚΚΕ(μ-λ) και της Κ.Ο. Μαχητής). Ο Γιάννης Φραγκανδρέας εξασθενημένος από την αποστασία των οπαδών του συγκέντρωσε 13 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου