Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ


''Τα μαντάτα για τις επιτυχίες της Αλίκης φτάνουν και στο παλάτι. Εκεί όπου ζει ο διάδοχος και ενθουσιασμένος μαζί της νεαρός Κωνσταντίνος. Τον Αύγουστο του 1960 ο Κωνσταντίνος κερδίζει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η μητέρα μου, η οποία προσέχει όλες τις κινήσεις της, αποφασίζει να στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κάτω από τη μύτη των δημοσιογράφων, που ευνόητο είναι ότι θα εκμεταλλεύονταν το γεγονός.
Η χαρά του Κωνσταντίνου, λένε κάποιοι που έζησαν μέσα στο παλάτι, ήταν μεγάλη. Πολύ μεγάλη.
Οι φήμες οργιάζουν ότι η Αλίκη και ο πρίγκιπας συναντιούνται στα κλεφτά και πολύ συχνότερα από ό,τι παλιά. Ο διάδοχος σχεδόν σε κάθε έργο στο οποίο παίζει η μητέρα μου, είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο, έχει εξέχουσα θέση. Τίποτα όμως δεν επιβεβαιώνει τον δεσμό ή έστω το φλερτ.
Το παραμύθι θέλει τον Φίνο, που διατηρούσε στενές σχέσεις με το Παλάτι, να έχει κάνει ειδικό δρόμο για να
πηγαίνει στο στούντιο το πριγκιπόπουλο με το σπορ αυτοκίνητό του και να βλέπει το Αλικάκι.
Ο ενθουσιασμός αυτός του γιου της για τη νεαρή σταρ ανησυχεί σοβαρά τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Μάλιστα σε
μια συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου η μάνα μου είχε παραδεχτεί ότι «ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του, καταπιεσμένος». Το Παλάτι θα μπορούσε να κλονιστεί από ένα τέτοιο σκάνδαλο. Εκείνος διάδοχος του θρόνου και εκείνη μια ηθοποιός; Ετσι, η Φρειδερίκη τον στέλνει στον Εβρο, για να τον απομακρύνει από την Αλίκη, αλλά αυτό που τελευταία ψιθυριζόταν αρχίζει τώρα να βγαίνει στη δημοσιότητα. Ο θαλαμηπόλος του Κωνσταντίνου Νικόλαος Γραμμένος, σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό "Ταχυδρόμος", παραδέχεται πως η Αλίκη μάγευε, πως ο διάδοχος ήθελε να βλέπει έργα της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, «όμως ο Κωνσταντίνος ήταν διάδοχος και έτσι έπρεπε να παραμείνει» (από το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ ''Εχω ένα μυστικό'', ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ, 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου